Turbo Plant inviterer alle fagfolk til Plantebaseret udviklingsnetværk

Temamøde: Udvikling af smag i plantealternativer

Selvom der er mange gode argumenter for at spise mere planterigt, så er smagen alfa og omega, hvis forbrugerne skal lægge dit produkt i indkøbskurven igen og igen.

På dette netværksmøde sætter vi fokus på viden og værktøjer til at udvikle smagen i plantebaserede og planterige fødevarer.

Mød bl.a. Michelin-kokken Morten Rastad, der deler ud af sine mange erfaringer med at få det bedste frem i planteproteiner. Morten byder på smagsprøver fra sit firma Nocla, der fermenterer sidestrømsprodukter og omskaber dem til nye spændende smagsgivere, der åbner nye muligheder i både produktionskøkkener og fødevareindustrien.

Du får:

  • Indblik i resultaterne af Danmarks største smagstest af plantebaserede fødevarer, gennemført i efteråret 2023 af Turbo Plant og analysefirmaet Heco et al med mere end 800 forbrugere.
  • Svar på, hvordan du bruger sensorisk test som udviklingsværktøj. Hvad kan det, og hvornår skal man bruge det?
  • Michelin-kokkens inspiration til smagssammensætninger, der får det bedste frem i planteproteiner.
  • Netværk og erfaringsdeling med andre fødevarevirksomheder, der arbejder med plantebaserede eller planterige produkter.

 

Program


Kl. 13.30 Velkomst og kaffe

Kl. 13.45 Indsigter fra analysen ‘plantebaseret smagstest 2023’ v/Benjamin Heco

Kl. 14.15 Diskussion; Hvordan kan sensoriske analyser bruges i praksis?

Kl. 14.45 Pause

Kl. 15.00 Michelin-kokkens guide til velsmag i det planterige univers v/Morten Rastad, kok og medstifter af Nocla

Kl. 15.30 Diskussion: Hvordan får vi den gode smag ind i planterige produkter?

Kl. 16.00 Opsamling og Afrunding

Kl. 16.30 Tak for i dag

 

Om Plantebaseret Udviklingsnetværk

Plantebaseret Udviklingsnetværk er stiftet for at gøre det nemmere for dig at udvikle nye, plantebaserede fødevarer af høj kvalitet. 

I løbet af netværkets første seks måneder har vi fået over 100 medlemmer fra både små, store, nye og veletablerede fødevarevirksomheder og organisationer i Danmark.

Det er netværkets medlemmer, der sætter dagsordenen for, hvilke emner, vi sætter fokus på. Netværket mødes 5 gange årligt. Plantebaseret Udviklingsnetværk er en del af udviklingsprojektet Turbo Plant, der arbejder for at skabe plantebaseret vækst i danske fødevarevirksomheder.

Hvis du har kolleger, som har været her noget tid, men også gerne vil deltage, så er de også meget velkomne. 

Brug f.eks. netværket til at blive klogere på:

  • Naturlig smag
  • Nye ingredienser
  • Butikslædernes krav og ønsker
  • Planteproteiner
  • Fermentering

Plantebaseret Udviklingsnetværk er også det bedste sted at få overblik over aktører og virksomheder i branchen, dele viden og finde nye samarbejdspartnere.

Plantebaseret Udviklingsnetværk er en del af udviklingsprojektet Turbo Plant, der arbejder for at skabe plantebaseret vækst i danske fødevarevirksomheder. Turbo Plant er støttet af Industriens Fond.

 

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

Flere events

Se alle events >
X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.